بارها اتفاق افتاده است که افراد به دلیل ترس و هیجان ناشی از شوخی های تصادفی آسیب های جدی دیده اند. لازم است بدانیم که این عمل و عادت ناپسند روزانه ما در شرایطی از نظر قانونگذار جرم محسوب می شود.

گاهی پیش می آید که برخی افراد با اعمال مختلف می توانند به دیگران آسیب برسانند. این آسیب می تواند منجر به قطع عضو، شکستگی، سوختگی و غیره شود. البته در برخی موارد ممکن است بدون هیچ چیز ملموس و مشهودی به دیگران آسیب وارد شود. البته این چیز نامرئی می تواند باعث مرگ طرف مقابل نیز شود. از مجله دلتا تا موضوع این مقاله مجازات سنگین برای ارعاب دیگران ما پرداخت می کنیم
طبق قانون وقتی شخصی دیگری را تهدید میکند و آن شخص از ترس فرار میکند و بدون اجازه عملی را انجام میدهد که موجب ضرر او یا شخص دیگری میشود، جرم ارعاب است. کسی مسئول آن خواهد بود.
به عنوان مثال، اگر شخصی با گذاشتن ماسک به صورت شخص دیگری را بترساند و سپس فرار کند و خود را از طبقات ساختمانی به پایین پرت کند، شخص مرتکب قتل عمد می شود. طبق قوانین و به حکم دادگاه به مجازات قصاص یا دیه محکوم می شود.
در ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی آمده است:
«هرگاه شخصی اسلحه را به روی شخصی بکشد یا حیوانی را مانند سگ به سوی او می راند یا کار دیگری انجام می دهد که باعث وحشت او می شود مانند فریاد زدن یا انفجار و در نتیجه این تهدید، شخص کشته یا مجروح می شود. حسب مورد، حسب تعاریف، انواع جرایم مستوجب قصاص یا آزادی است.
بنابراین با توجه به ماده فوق نتیجه می شود که مرتکب با ارتکاب این گونه اعمال به دلیل ترس و وحشتی که برای طرف مقابل ایجاد کرده مجرم شناخته می شود و متوفی مجروح یا مجروح می شود. شخص به قصاص یا آزادی محکوم می شود.
مطالعات پیشنهادی: برای دانستن نکات قانونی مجازات زنا از طریق تلفن و پیامک به ادامه مطلب مراجعه کنید.
