5 دلیل برای این که نشستن طولانی مدت خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد


زندگی در دنیای امروز عامل بروز بسیاری از مشکلات سلامتی برای افراد است. چه بخواهید چه نخواهید مجبورید به دلیل شغلی که انتخاب کرده‌اید ساعت‌های متوالی همچنان روی صندلی بنشینید و هیچ تحرکی نداشته باشید. آخرین تحقیقات علمی نشان داده است که نشستن طولانی مدت نه تنها باعث مشکلاتی همچون چاقی می‌شود بلکه خطر حمله قلبی را نیز افزایش می‌دهد. اگر می‌پرسید حمله قلبی چه ارتباطی با نشستن طولانی مدت دارد، در ادامه همراه ما باشید.

نشستن طولانی مدت و خطر حمله قلبی

به دلایل زیر نشستن طولانی مدت ممکن است منجر به افزایش خطر حمله قلبی شود:

خطر تصلب شرایین به دلیل زیاد نشستن

ایجاد پلاک در شریان‌ها با نام آرتریوسکلروز یا تصلب شرایین شناخته می‌شود و یک عامل خطر برای حمله قلبی یا سکته قلبی به شمار می‌آید. نشستن طولانی مدت با خطر تصلب شرایین در ارتباط است زیرا باعث کاهش جریان خون شده و دفع مواد چرب از بدن را با اختلال مواجه کرده و کمتر می‌کند. در این صورت احتمال بیشتری برای ایجاد پلاک در شریان‌ها وجود خواهد داشت که روی پمپاژ قلب نیز تاثیر مستقیم دارد.

کاهش جریان خون بر اثر نشستن زیاد

نشستن طولانی مدت گردش خون را کاهش می‌دهد و موجب می‌شود تا به ویژه به اندام‌های تحتانی، خون کمتری برسد. کاهش جریان خون می‌تواند احتمال لخته شدن خون را افزایش داده، باعث ترومبوز ورید عمقی (DVT) شده و در نهایت خطر حمله قلبی یا سکته قلبی را به دنبال داشته باشد.

یکی از دلایلی که فعالیت بدنی منظم، همواره به همه افراد پیشنهاد می‌شود این است که گردش خون در تمام نقاط بدن ادامه داشته باشد و خطر حمله قلبی کاهش یابد.

خطر حمله قلبی در جوانان

نشستن طولانی مدت، چاقی و خطر حمله قلبی

هیچ شکی وجود ندارد که نشستن طولانی مدت منجر به چاقی و افزایش وزن خواهد شد. وقتی تحرک اندک است، متابولیسم یا سوخت و ساز بدن به درستی صورت نمی‌گیرد و در نتیجه شاهد افزایش وزن خواهیم بود. افزایش چربی در بدن برای سلامتی تهدید کننده بوده و خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد. چاقی، از مهم‌ترین دلایل سکته قلبی به حساب می‌آید.

افزایش سطح کلسترول بد در خون

کار در حالت نشسته به مدت طولانی باعث افزایش کلسترول بد یا LDL در خون می‌شود. وقتی سطح کلسترول بد در خون افزایش می‌یابد منجر به تجمع رسوبات چربی در داخل دیواره رگ‌های خونی شده و سبب می‌شود تا رگ‌های خونی باریک‌تر شوند. در این صورت خطر حمله قلبی یا سکته افزایش خواهد یافت.

فشار خون بالا، نشستن زیاد و خطر سکته قلبی

فعالیت بدنی اندک به دلیل نشستن طولانی مدت باعث کاهش گردش خون و در نتیجه افزایش فشار خون خواهد شد. به همین دلیل است که مشکل فشار خون بالا در جوانان رو به افزایش است.

  • آیا می‌دانید که ایران رکوردار بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان است؟ سالیانه نزدیک به ۴۰ درصد از مرگ و میرها در کشور ما مربوط به مشکلات قلبی عروقی است.

دیگر بیماری‌های مرتبط با نشستن طولانی مدت

علاوه بر اینکه نشستن طولانی مدت، خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد، مشکلات دیگری را هم برای سلامتی ممکن است ایجاد کند؛ مثل:

  • پوکی استخوان
  • دیابت
  • افزایش اضطراب و افسردگی

از این رو، برنامه ریزی برای اینکه فعالیت بدنی منظم یا ورزش را همواره در برنامه زندگی خود جای دهید، از واجبات است. ورزش حتی در حفظ سلامت ذهن و روان نیز نقش مهمی دارد.

علائم حمله قلبی چیست؟

به ۵ دلیل برای اینکه نشستن طولانی مدت خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد، اشاره کردیم. اما نشانه‌ها و علائم حمله قلبی چیست؟ اصلی‌ترین علائم حمله قلبی عبارتند از:

درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه

اکثر حملات قلبی با احساس ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه همراه است که معمولا تنها چند دقیقه طول می‌کشد. گاهی هم ممکن است این احساس درد یا ناراحتی ظرف چند دقیقه مدام از بین برود و دوباره بازگردد.

 حمله قلبی

احساس ضعف یا سبکی سر

یکی از علائم خطر حمله قلبی احساس ضعف یا سبکی سر است. همچنین در کنار این علائم، عرق سرد هم ممکن است مشاهده شود.

درد یا ناراحتی در فک، گردن یا کمر

از دیگر علائم حمله قلبی می‌توان به درد یا ناراحتی در ناحیه فک، گردن یا کمر اشاره کرد.

درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه

علاوه بر دیگر مواردی که عنوان شد، درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه نیز می‌تواند از علائم حمله قلبی باشد.

تنگی نفس

در کنار درد در قفسه سینه ممکن است به هنگام حمله قلبی، تنگی نفس هم وجود داشته باشد.

سایر علائم حمله قلبی می‌تواند شامل خستگی غیر عادی یا غیر قابل توجیه و حالت تهوع و استفراغ باشد. این علائم معمولا در زنان بیش از مردان دیده می‌شود.

راهکارهایی برای جلوگیری از سکته قلبی

برای جلوگیری از سکته قلبی و کاهش خطر حمله قلبی از راهکارهای زیر می‌توانید استفاده کنید:

رژیم غذایی سالم

برای کمک به پیشگیری از بیماری قلبی باید وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌های سالم را انتخاب کنید. مواد غذایی زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

  • میوه و سبزیجات متنوع
  • مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مثل حبوبات
  • کاهش مصرف نمک
  • محدود کردن قند و شکر در رژیم غذایی به دلیل جلوگیری از دیابت
  • عدم مصرف الکل
  • پرهیز از مصرف چربی‌های اشباع و چربی ترانس

حفظ وزن مناسب

با توجه به BMI خود باید وزن خود را در حالت مناسب نگه دارید. افراد چاق یا دارای اضافه وزن، بیش از سایرین در معرض خطر حمله قلبی هستند. اضافه وزن، فشار بیشتری روی قلب و عروق خونی وارد خواهد کرد.

افزایش فعالیت بدنی

فعالیت بدنی منظم در حفظ وزن سالم و کاهش فشار خون، کلسترول و قند خون نقش موثری دارد. متخصصان قلب در هر هفته ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط را به کلیه افراد پیشنهاد می‌دهند. پیاده روی سریع یا دوچرخه سواری ورزش‌هایی هستند که پیشنهاد می‌شوند.

اجتناب از سیگار کشیدن

سیگار کشیدن خطر حمله قلبی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. اگر سیگار می‌کشید سعی کنید هرچه زودتر آن را ترک کنید. بهتر است از پزشک برای راهکارهایی برای ترک سیگار کمک بگیرید.

به منظور جلوگیری از خطر حمله قلبی سالیانه ۲ بار آزمایش خون بدهید تا سطح کلسترول، تری گلیسیرید، قند خون و … چک شود.

سخن پایانی

در این مقاله از ۵ دلیل برای اینکه نشستن طولانی مدت خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد را شرح دادیم. از آنجایی که آمار سکته قلبی روزبروز در جامعه ما در میان جوانان رو به افزایش است، لازم است به نکاتی که در این مقاله عنوان شد توجه کنید و به کار بگیرید.

لطفا به این مقاله امتیاز بدهید

[مجموع: ۱ میانگین: ۵]